Cos de Dansa

Secció del Cos de Dansa de l'Esbart Sant Martí de Barcelona.

Espectacles

L’Esbart Sant Martí de Barcelona ha elaborat un munt d’espectacles de dansa d’arrel tradicional i de nova creació, dels quals aquí us en destaquem les 3 darreres produccions:

N9U

Estrenem la nostra darrera producció: N9U 4 i 5 de juny a les 12:00 hores Teatre Condal                 Entrades a la venda: https://www.teatrecondal.cat/ca/season/2021-22/1903/n9u/ Espectacle de dansa de creació des de l’arrel on es fusiona la contemporaneïtat amb la...

Toc d’Inici

Toc d’Inici neix volent ser un homenatge a les entitats que tant a la ciutat com a la resta del país, han creat un teixit associatiu, escola de grans artistes, que sovint ha ajudat a mantenir el nivell cultural del país.

Direcció Artística

Esbart Sant Martí de Barcelona

David Martínez i Coral

Actualment i des de fa més de 25 anys, la direcció del cos de dansa està en mans d’en David Martínez i Coral.

Nascut l’any 1965, als 5 anys ja feia les seves primeres passes a l’Escola de Dansa de l’Esbart.

Durant la seva trajectòria ha tingut contacte amb personatges de la categoria de Manuel Cubeles, Salvador Mel·lo, Albert Sans, Joan Serra, Eduard Ventura, entre d’altres.

Amb la seva particular visió de les coses, ha portat a l’Esbart Sant Martí fins als primers llocs de la dansa catalana.

De banda d’haver recuperat i adaptat per a l’escena moltes danses tradicionals, en David Martínez va estrenar l’any 1992 “Voramar”, el seu primer recull de danses de creació.

L’any 1999 estrena “Mediterrània” al Teatre del Mercat de les Flors de Barcelona.

L’any 2001 estrena “Antologia” al Teatre Municipal de Figueres i posteriorment “Trilogia” en honor dels mestres Cubeles, Mel·lo i Sans.

L’any 2002, amb motiu del Centenari dels Esbarts, coordina i dirigeix l’espectacle “Un país que dansa” al Teatre Nacional de Catalunya on hi participen setze esbarts. A aquest any correspon també l’estrena de “Fill de la Terra” basat en la llegenda del Comte Arnau.

L’any 2003 estrena “Rosa dels Vents” al Teatre Romea de Barcelona. L’any 2009 estrena “ReVOLTA” a l’Auditori de Barcelona.

L’any 2010 en David Martinez crea l’espectacle infantil “Cançons d’Ariadna” que es va estrenar dins del festival “EsDansa” de Les Preses, en la secció “Petit EsDansa”.

L’any 2011, estrena “Pyrene”, a l’Auditori de Barcelona.

Durant el curs 2010- 2011 va ser professor de dansa tradicional a l’Institut del Teatre de Barcelona.

L’any 2016 estrena “Toc d’Inici”, novament a l’Auditori de Barcelona.

Actualment a part de dirigir l’Esbart Sant Martí de Barcelona, col·labora activament en la direcció de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, amb el que ja va col·laborar l’any 2012 durant la creació de l’espectacle DAD.EXE juntament amb Cesc Gelabert, Joan Serra i Montse Colomer.

Ha estat nomenat membre del Jurat del Festival Internacional de Musica i Dansa de Cantonigròs els anys 2016 i 2017.

Així mateix ha estat proposat per als premis Dansacat 2017 que atorga cada any l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC).

Horaris

Horaris d’assaig del Cos de Dansa. (*Els assajos són en diferents espais)

Dilluns

Dimarts

Dimecres

Dijous

Divendres

Vols saber més coses del Cos de Dansa de l'Esbart Sant Martí?