• image01

  Esforç

  Dansa

 • image02

  Expressar

  Familia

 • image03

  Somiar

  Viure

 • image04

  Ritme

  Esperit

 • image05

  Descobrir

  Somriure

 • image06

  Dedicació

  Sentiments

seccions

Escola de dansa clàssica

El 1968 es va fundar aquesta secció amb l'objectiu de fer un servei al barri. En els seus inicis es va demanar ajut a Carme Mechó, antiga ballarina del Liceu i presidenta de l’associació d’escoles de Dansa de Catalunya. També hem comptat amb la col·laboració de la Vicky Buil ( diplomada a l’Institut del Teatre) i l’Anna Pujadas (ballarina al Liceu i professora a l’Institut del Teatre).

Per l’escola de dansa han passat mestres de la categoria de Claudi Bombardó, Nora Sitges-Sardà, Ana Arias, Georgina Nieto, Eddie Pezzopanne i Lourdes Solà.

Ballarins com David Campos o Joan Carles Fernández van fer les seves primeres passes a l’escola de dansa de l'esbart.

Actualment l’escola de dansa, coordinada per la Natalia Ejarque i l’Ariadna Codina, segueix un programa elaborat per la Marina Escoda, mestra i coordinadora de les activitats acadèmiques de l’Institut del Teatre.

L’escola de dansa compta amb una cinquantena d’alumnes i sis mestres les quals, endinsen a nens i nenes a la disciplina del ballet clàssic, a partir dels cinc anys.

Les classes són dilluns a divendres, de les 17:30h. i fins les 20:30h. en funció de l’edat.

Esbart

Infantils i juvenils

Des dels inicis, les seccions infantil i juvenil de l’Esbart han estat la font que alimenta el grup. Tothom qui ha passat per una d’aquestes seccions ha après, no només el concepte de la dansa folklòrica o la dansa en si mateixa, sinó també a estimar i respectar el nostre folklore i la nostra història a través de la dansa.

Actualment tenim tres grups:

• Petitons (nens i nenes dels 4 anys als 9 anys)

• Infantils (dels 10 anys als 12 anys)

• Juvenils (dels 13 anys als 18 anys)

En els quals ens ocupem que els infants s’iniciïn al món de la dansa. Des de la posició del cos, fins a la ubicació dalt de l’escenari, la música i la rítmica, els nens i les nenes creixen coneixent i estimant les nostres danses.

Els assaigs són dilluns, dimarts, dimecres i dijous des de les 17:30h. i fins les 20:30h. en funció de l’edat.

Cos de Dansa

El Cos de Dansa de l’Esbart Sant Martí treballa al servei de la dansa folklòrica i de creació.

El grup ha ultrapassat les 3000 representacions de les quals, més de 1000 han estat realitzades fora de les nostres fronteres; des del 1956 ha visitat 26 països.

El grup proposa un mosaic de danses tradicionals i de creació dels Països Catalans amb el que mostra la riquesa del nostre folklore, considerat com el més complet i nombrós en danses d’Europa.

Actualment la direcció del cos de dansa està en mans d’en David Martínez i Coral.

De banda d’haver recuperat i adaptat per a l’escena moltes danses tradicionals, en David Martínez va estrenar l’any 1992 “Voramar”, la seva primera dansa de creació.

L’any 1999 estrena “Mediterrània” al Teatre del Mercat de les Flors de Barcelona.

L’any 2001 estrena “Antologia” al Teatre Municipal de Figueres i posteriorment “Trilogia” en honor dels mestres Cubeles, Mel·lo i Sans.

L’any 2002, amb motiu del Centenari dels Esbarts, coordina i dirigeix l’espectacle “Un país que dansa” al Teatre Nacional de Catalunya on hi participen setze esbarts. A aquest any correspon també l’estrena de “Fill de la Terra”.

L’any 2003 estrena “Rosa dels Vents” al Teatre Romea de Barcelona.

L’any 2009 estrena “ReVOLTA” a l’Auditori de Barcelona.

L’any 2010 en David Martinez crea l’espectacle infantil “Cançons d’Ariadna” que es va estrenar dins del festival “EsDansa” de les Preses, en la secció “Petit EsDansa”.

L’any 2011, estrena “Pyrene”, novament a l’Auditori de Barcelona.