• image01

  Esforç

  Dansa

 • image02

  Expressar

  Familia

 • image03

  Somiar

  Viure

 • image04

  Ritme

  Esperit

 • image05

  Descobrir

  Somriure

 • image06

  Dedicació

  Sentiments

 • image07

  Retrobar

  Ballar

 • image08

  Somiar

  Dansa

qui som?

L'any 1943 Mn. Laureà Guimbernau va fundar la secció Folklòrica de Sant Martí. S'hi feien les caramelles de Pasqua junt amb danses tradicionals.

L'Esbart Sant Marti de Barcelona es va constituir com a tal l’any 1945, i va actuar per primera vegada amb cobla a la Plaça del Canonge Rodó del barri de Sant Marti. Durant 5 anys estaria sota la direcció del mestre Tomàs Albors.

Als anys 50 va començar la col·laboració dels Mestres Manuel Cubeles i Josep Benet, que compaginaven el seu mestratge amb el del recent constituït Esbart Verdaguer.

En Robert Arias i la Teresa Payes van ser els primers directors d’aquesta nova etapa, en la que l’Esbart va actuar el 1953 al Gran Teatre del Liceu junt amb l’Esbart Verdaguer en l’opera Canigó.

Posteriorment van venir mestres com en Joan Lorente, en Joan González, en Vicenç Gonzalez, en Ramón Prats, l’Andreu Garcia, la Mercè Puig i en Lluis David.

Des de l’any 1992 la direcció coreogràfica del esbart Sant Martí està en mans d’en David Martínez i Coral.

El 1999 el cos de dansa de l’esbart es va introduir a la programació privada, començant per Mercat de Les Flor i el teatre Goya de Barcelona, durant tres setmanes consecutives, i continuant pel Teatre Romea l’any 2003, el SAT l’any 2004 i l’Auditori de Barcelona els anys 2009 i 2011.

El cos de dansa del esbart fa 20 anys que realitza una mitjana de 15 actuacions a l’any per a turistes nord americans, interessats en la nostra cultura a través de les danses populars.

Des de l'any 1976 l'esbart, de forma anual i al entorn de la festa Major del barri de Sant Marti, ha realitzat el recital de música i dansa folklòrica-religiosa a l’Església Parroquial de Sant Martí del Clot.

L’Esbart, en el seu interès per mostrar la cultura popular catalana fora de les nostres fronteres, ha participat en més d’un centenar de Festivals Internacionals i ha visitat nombrosos països com Alemanya, Andorra, Anglaterra, Àustria, Bèlgica, Escòcia, Eslovàquia, France, Holanda, Hongria, lla de Gozzo , Malta, Itàlia, Portugal i Suïssa.