Qui som?

Som un Esbart Dansaire i treballem, des del 1943, al servei de la dansa i la cultura del nostre país.

 

L’Esbart Sant Martí de Barcelona

va començar a caminar, i a dansar… , l’any 1943, quan en Mn. Laureà Guimbernau va fundar la secció Folklòrica de Sant Martí.

L’any 1945 es va constituir l’Esbart Sant Martí, i sota la direcció de Tomàs Albons, es va actuar amb cobla a la Plaça del Canonge Rodó del barri de Sant Marti.

Als anys 50 va començar la col·laboració dels Mestres Manuel Cubeles i Josep Benet. Posteriorment van venir mestres com en Joan Lorente, en Joan González, en Vicenç Gonzalez, en Ramón Prats, l’Andreu Garcia, la Mercè Puig, en Lluis David i en David Martínez.

Des de l’any 1976 l’esbart, de forma anual i al entorn de la festa Major del barri de Sant Marti, ha realitzat el recital de música i dansa folklòrica-religiosa a l’Església Parroquial de Sant Martí del Clot.

Durant els anys d’història de l’Esbart Sant Martí de Barcelona cal destacar el seu interès en mostrar la cultura popular catalana fora de les fronteres del nostre petit país, Catalunya.

L’Esbart Sant Martí ha participat en més d’un centenar de Festivals Internacionals i ha visitat nombrosos països

L’any 1998 l’Andreu García i Cartanya, sots president de l’esbart, va rebre la Medalla d’honor de la ciutat de Barcelona, per la promoció feta per l’Esbart Sant Martí de la nostra cultura popular arreu del món.

L’any 2015 el cos de dansa de l’Esbart Sant Martí va participar en el 33è Festival Internacional de Música i Dansa de Cantonigròs i van guanyar el primer premi en dansa i el premi del públic, cosa que fins aquell moment no havia aconseguit cap Esbart.

Esbart Sant Martí de Barcelona

Pròxims Esdeveniments de l'Esbart Sant Martí de Barcelona

Sep
30
Sat
17:00 SOM A CASA @ Mercat del Clot
SOM A CASA @ Mercat del Clot
Sep 30 @ 17:00 – 22:30
 
Oct
21
Sat
8:00 Romeria a Montserrat @ Abadia de Montserrat
Romeria a Montserrat @ Abadia de Montserrat
Oct 21 @ 8:00 – Oct 22 @ 13:00
 
Oct
29
Sun
18:00 N9U @ Casal Vila-Rodona
N9U @ Casal Vila-Rodona
Oct 29 @ 18:00 – 19:30
N9U @ Casal Vila-Rodona
N9U proposa un viatge per l’aprenentatge, des de l’arrel i la terra, creixent amb força i vivint cada instant, perquè tot allò que ens vingui de n9u, no ens faci mai por.  És també una[...]

Vols saber-ne més sobre l'Esbart Sant Martí de Barcelona?