Inaugurada l’exposició del 75è aniversari de l’esbart

Una mirada a la nostra història

El passat 3 de desembre es va celebrar la inauguració de l’exposició fotogràfica sobre el 75è aniversari de l’esbart. Exposició que vol ser una mirada a la nostra història, nom que duu precisament aquesta exposició.

L’acte, dividit en dos grups d’assistents per les limitacions en l’aforament a causa de la pandèmia, començava amb un recorregut guiat per les primeres dècades de l’esbart, la secció dedicada als infantils i juvenils, al projecte Vintage i a l’escola de dansa clàssica, passant per una petita mostra del vestuari tradicional català estrenat al Temple de l’any 2017.

Aquest acte continuava amb el parlament a mig recorregut del director de l’esbart, el David Martínez, que va dedicar unes paraules d’agraïment a totes les persones que han format part de l’esbart i en especial a les que s’han encarregat de la recerca i classificació de tot el material de l’exposició.

Seguia l’acte amb la ballada de l’Espunyolet del Ripollès a càrrec d’una parella de l’esbart i amb el reconeixement a totes les persones que formen un espectaclea la part del darrere, entre bambolines, en un espai anomenat el racó del tècnic.

El recorregut seguia per un viatge pels espectacles que ha estrenat l’esbart des de l’any 1992, uns planells dedicats a les quaranta edicions del Temple i un altre al festival de Cantonigròs on l’esbart va guanyar el primer premi l’any 2015.

Per finalitzar l’acte, el cos de dansa de l’esbart va ballar l’Espero Meravelles amb coreografia del David Martínez, música de Tralla i lletra de la poetessa Montserrat Abelló.

Un cop finalitzat l’acte, els assistents podien recórrer lliurement aquesta exposició per gaudir detingudament de totes les fotografies i del material exposat com les teles pintades a mà de la dansa de la Patum, la cadira i les espases de l’espectacle Fill de la terra o l’ós del carnaval al Vallespir, així com la visualització d’un vídeo recull de diferents actes i actuacions de l’esbart des dels seus inicis fins avui dia.

Aquesta exposició estarà permanentment exposada a la sala Joan Alsina del Centre Cultural de la Farinera del Clot fins al 19 de desembre.